SRBIJA

Podrška projektantima

Moeller-ovi programski alati i CAD/ePLAN baze podataka, crteža i makroa, omogućuju Vam da svoje projekte radite brže i efikasnije, eliminišući pritom pojavu greške. Konačni proizvod je tehnička dokumentacija najvišeg nivoa.

Moeller M-PROFIL - Softver za projektovanje razvodnih ormara
M-PROFIL je napredno programsko okruženje za poluautomatsko projektovanje i dimenzionisanje razvodnih ormara. Rad je baziran na Moellerovim proizvodima - slobodnostojećim ormarima XVTL, nazidnim ormarima CS, tipski testiranim razvodnim ormarima xEnergy, kao i metalnim i plastičnim razvodnim ormarima serija ProfiPlus, GlobalLine i xBoard. Rad u programu se zasniva na izboru opreme iz baze podataka i proveru uklapanja u fizičke dimenzije izabranog ormara. Program daje svoj predlog rasporeda opreme unutar ormara, masu ormara sa i bez opreme, proračun disipacije energije unutar ormara. M-PROFIL radi pod Windows okruženjem. Da biste preuzeli program morate se registrovati (registracija je besplatna) na sledećoj adresi:

http://mprofil.moeller.cz/index.php?id=4
X-SPIDER - Softver za dimenzionisanje niskonaponskih mreža
X-SPIDER je grafičko programsko okruženje namenjeno za dimenzionisanje opreme i proračun svih električnih parametara niskonaponskih mreža. Program radi sa radijalnim, prstenastim i mešovitim tipovima NN mreža. Kao rezultati daju se padovi napona u karakterističnim tačkama, struje jednopolnih i tropolnih kratkih spojeva u tačkama koje definiše korisnik, vrši se provera izabrane zaštitne opreme prema nominalnoj struji i prekidnoj moći, kao i provera predloženih kablova. Proračuni se rade na osnovu IEC standarda. Pored baze podataka za Moeller-ovu opremu, moguće je u bazu upisati i podatke o opremi drugih proizvođača, kao i podatke o kablovima, sabirnicama, i sl. Program je za Windows okruženje, a besplatna registracija i preuzimanje programa su na adresi:

http://xspider.moeller.net/index.php?id=4
PODRŠKA EPLAN KORISNICIMA
Da bismo pružili maksimalnu podršku projektantima koji svoje projekte rade koristeći EPLAN Electric P8, kreirali smo bazu podataka i makroe zasnovane na Moeller opremi. Rad sa našom opremom je sada neuporedivo brži, nema više potrebe za unošenjem detalja o projektovanoj opremi, mogućnost greške je isključena. Uz pomoć aplikacije Moeller EPLAN selector možete izabrati koju vrstu opreme želite importovati u Vaše EPLAN okruženje, ili jednostavno možete importovati kompletnu bazu podataka. Aplikaciju Moeller EPLAN Selector sa kompletnim bazama podataka možete preuzeti na adresi:

http://www.moeller.net/en/support/cad_daten/eplan_daten.jsp
DXF dokumenti
U našim bazama podataka možete naći i dimenzione crteže Moeller opreme u formatu pogodnom za importovanje u CAD okruženja. DXF crteže (drawing excange format) Moeller-ove opreme možete preuzeti sa našeg FTP servera na adresi:

ftp://ftp.moeller.net/PRODUCT_DATA/EN/DXF-FILES/
Moeller je EATON


Moeller je Eaton

 

Vrh strane