SRBIJA

Mehanički granični prekidači LS

Granični prekidači za svaku aplikaciju

Granični prekidačiGranični prekidači su jedna od veza između mašine i kontrolnog sistema. Eaton je jedan od pionira u izradi graničnih prekidača visokog kvaliteta.

Nova, inovativna "LS-Titan®" seriju graničnih prekidača krasi:

  • modularan dizajn
  • priključni terminali otporni na vibracije koji ne zahtevaju nikakvo održavanje
  • mogućnost kreiranja različitih kontaktnih kombinacija sa različitim vrstama aktuatorskih produžetaka
Nova generacija graničnih prekidača je laka za montažu, visoko fleksibilna i bezbedna. Dve osnovne vrste graničnih prekidača su dostupne: u robusnom metalnom kućištu (LSM) za aplikacije sa teškim uslovima rada ili u totalno izolovanom plastičnom kućištu verzija LS. Bez obzira na materijal kućišta, svi granični prekidači sa aktiviraju mehanički i u pojedinim slučajevima se mogu koristiti u sigurnosnim strujnim krugovima, namenjenim za bezbednost osoblja i opreme.

Žuta boja kućišta i aktuatorskih produžetaka nedvosmisleno govori da je oprema namenjena za upotrebu u tzv. SAFETY aplikacijama. “LS-Titan®” je u skladu sa kategorijom 3 direktive za mašine EN 954-1. Mehanički ostvareni kontakti deluju u skladu sa pozitivnom logikom: svi mirni kontakti imaju pozitivnu logiku rada u skladu sa IEC/EN 60947-5-1. U skladu sa ovim, moguća je primena LS graničnih prekidača u ''safety'' aplikacijama.

 

Vrh strane